Verzekering & kosten

Een uitvaart door een zelfgekozen uitvaartbegeleider hoeft niet duurder te zijn dan het over te laten aan de organisatie waar de verzekering onder valt.

Welkom met en zonder verzekering
Of je nu wel of niet verzekerd bent, je bent altijd vrij in je keuze voor een uitvaartbegeleider. Het is een wijdverbreid misverstand dat je, wanneer er een verzekering is, het nummer op de polis moet bellen (waarna je dan een uitvaartbegeleider krijgt toegewezen). Je mag, ongeacht de verzekering, zelf een uitvaartbegeleider kiezen. De verzekering keert dan gewoon het bedrag waarop je recht hebt uit. Als er sprake is van een ‘in natura’ verzekering, wat inhoudt dat je recht hebt op een pakket aan diensten en producten, dan wordt (een deel van) de waarde van het pakket uitgekeerd wanneer je zelf een uitvaartbegeleider kiest.

Contact met je verzekering
Ik kan contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij en informeren naar de voorwaarden van je polis. Neem hierover gerust contact met me op. Dat kan ook vrijblijvend, wanneer je voorbereidingen wilt treffen voor een afscheid.

Kosten
Voor het totaalpakket van mijn diensten (vanaf het moment van overlijden tot en met ons contact na de uitvaart) bereken ik een vast tarief. De overige kosten zijn afhankelijk van de invulling. Natuurlijk zijn er kosten die vaststaan (denk aan crematoria- of begraafkosten), maar bij andere keuzes is er variatie in mogelijkheden én in kosten. Het één zul je ook belangrijker vinden dan het andere. Vaak zijn er prachtige, creatieve alternatieven voor keuzes die te kostbaar blijken of voor zaken die je minder belangrijk vindt. Ik denk hier graag in mee. Uitgangspunt is dat de keuzes bij je passen.

Ik werk zelfstandig en onafhankelijk en ben transparant over de kosten. Bovendien krijg je een begroting zodra de belangrijkste keuzes zijn gemaakt.

“Als je gesteund wordt door een vakkundig en betrokken uitvaartbegeleider, kun je in alle rust afscheid nemen”

Neem contact op

Bel, mail of app me gerust voor een kennismaking of meer informatie.
Dit is kosteloos en geheel vrijblijvend.